keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17. joulukuuta

Joulukalenteri aukeaa ja sisältä löytyy herkuttelu yllätys.


Hunajaiset kanelimantelit


Herkullisten mantelien valmistamiseen tarvitset hieman aikaa ja;

Talon Rouvan hunajaiset kanelimantelit

5dl menteleita
2tl rypsiöljyä
4rkl juoksevaa hunajaa
1rkl vettä
2tl kanelia
3/4dl ruokosokeria
1tl sormisuolaa

Resepti on luontaisesti gluteeniton, maidoton ja munaton.

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mittaa leivinpaperin päälle uunipellille mantelit ja tasoittele niin etteivät mantelit ole päällekkäin. Laita mantelit paahtumaan kuumaan uuniin 10 minuutiksi.


Sekoita paistinpannulla vesi, öljy ja hunaja.


Kaada kuumat mantelit paistinpannulle hunajaseoksen päälle ja kiehuta noin 5 minuuttia sekoitellen.


Sekoita kulhossa sokeri, kaneli ja sormisuola. Jätä puolet seoksesta kulhoon ja laita puolet toiseen astiaan.




Kaada hunajassa kiehutetut mantelit kulhoon sokeri-kaneli-suola seoksen päälle. Sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hetki.



Ripottele lämpimien mantelien pinnalle loput kaneli-sokeri-suola seoksesta. Jäähdytä.


Tarjoile ja nauti! Nämä mantelit ovat erittäin hyvä herkku karkin sijasta ja maistuvat leistavasti lapsille ja aikuisille.



Uskomattoman hyvän maun lisäksi nämä mantelit ovat valtavan kauniita tarjottavina ja lahjana.


Hunajaiset kanelimantelit ovat herkullinen lahja ja tuliainen tai muistaminen esimerkiksi opettajalle.



Herkulliset mantelit katoavat nopeasti herkuttelijoiden suihin, joten jos aiot lahjoittaa manteleita eteenpäin on parasta pakata mantelit nopeasti jäähtymisen jälkeen purkkeihin.
 

Terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti